Takut Fakta Bertukar

Cayang Kamek Cayang Kamekletih,kenyang,malas,mampah...semuanya ada dgn aku ari tok.....ngantok ujungnya.....hahaha

August 15 at 10:25pm · ·
  • Combi Taib likes this.
    • Combi Taib mak nyuroh g umah berbagik tanahiboh aher hahaha padah ur hubby
      August 15 at 11:07pm · · 1 person
    • Combi Taib ok esok sain ok settle
      August 15 at 11:10pm · · 1 person
    • Combi Taib tanah d kubor cdpt bli awal nunggu mati baruk compom mun dak cina baruk dpt bli awal :(
      August 17 at 12:16am ·
    • Combi Taib maaf allah akan menguruskan smuanya amin
      August 17 at 12:58am ·
    • Ummi Jelita
      Astaghfirullahal'azim..ya Allah bersihkanlah hati cdak2 yg membuat fitnah dlm fb tok..dlm keikhlasan n pengorbanan kmk n ngah utk nolong org2 tua (tmsk mak bpk cdak tok) drpd dsaman land survey, penjara n drampas tnh..msh ada juak kata2 nis...See More
      September 10 at 8:23pm ·
    • Mohamad Ali Taib
      DAH LAMAK KENAK TAPOK.
      SAPA YANG PERLU INSAF.
      HATI SAPA PERLU BERSIH.
      APA YANG FITNAH.
      NEY SURAT SAMAN.
      TAPOK JAK SEMUA.
      SAPA YANG SIK BERTERUS TERANG.
      September 30 at 9:20pm ·
    • Combi Taib ASTAGHFIRULLAHAL`AZIMM... SUBHANALLAH.
      October 1 at 3:21pm ·
    • Ummi Jelita
      TAPOKKK? tapok APAAA???
      oooiii...mun ktk org xtauk cerita jgn nak mande2 nuduh sebrg dlm fb tok. xtakut DOSA FITNAHkah??? CERMIN MUKA dirikpun dolok. bermuhasabah benar2 ktk org tok...INSAF GIK...... adakah amalan ktk org diterima Allah atau sebaliknya......jgn nak melawan takdir jak2 ktk org tok.... PAHALA dicarik bukan LAKNAT Allah....
      yg pentinggg......YG HAK TETAP YG HAK, YG BATHIL TETAP YG BATHIL..........mun dah HAK kmk org ktk org xlayak mempertikaikannya.....KECUALILAH MUKA ktk org X tauk MALU.....
      sepatutnya......urusan org tua ktk org TOLONG menyelesaikannya.....bukan beranok2 di ctok.......KENAK masa bapak kmk ngabas usu hari raya ya xmaok BERTANYAK???? lamak nya di sia tp.............nie soalan ktk org???? APA KENAK X TANYAK?????
      X GUNA meranto jauh2 tp fikiran SEMPITTT....ada land survey CEK lah....siap ada nama PEMILIK dan NO LOT sekali......ada org tua agik hidup TANYAK lah....ingat hal tanah tok mcm beli cucur pisangkah?......TUPAI gik xberani jejak tanah sebarang2.......takut kenak terkam si MUSANG rangkak.........
      SUBHANALLAHHHHH....ALLAHU AKBAR.....
      Friday at 9:43am ·
    • Mohamad Ali Taib
      Asalamualaikum. Samada amalan kita diterimak Allah atau nisik antara kita ngan Nya. Kita sama2 manusia bukan layak nak mengukur amalan dan pahala. Haruan makan anak gik Allah maafkan. Tok gik sesama manusia. Setegal bukan kedak pisang gorenglah perlu berbincang. sebagai orang tua perlu ajak and di padah ngan orang2 mudak. Embak berondeng. Mak Bee and My Mom agik idup. sidak ya yang paling layak diembak berbincang. Ada dipadah ngan Mak Bee? sapa sebenarnya sik berterus terang. Tua polah cara tua. jangan jadi makin tua makin jadi. Apa jak di asak nak ke land and servey indah. Orang tua agik ada key madah. Mun menar2 ikhlas embak berterang. Jangan nunggu ditanyak ajak. Sik ada orang nuduh sapa2. Setegal tauk malu lah hanya nunggu dipadah. Mun sik tauk malu dah lamak masok keluar court. Sik ada orang nak molah fitnah suka2. Sesen sik dapat. Dalam Quran ada madah Verily the condition of certain people won't be change unless they change it by themself. Okay kita tanggar apa haq and apa batil. sik ada nak menidakkan haq orang. Allah knows what it is. Tapi Tupai lamak2 kat atas pokok guguk juak di tanah. Mun sik tersungkur Alhamdulliah. Takut dibayar cash di dunia bah. Sebab ya ramei orang pindah meranto jauh. Nanggar apa ada di tempat orang key contoh bila balit. Sapa sebernar nya jadi musang. Tanyak juwak ngan orang tua kita. banyak ney dah dipadahnya dan banyak ney lupak dipadahnya al maklum dah tua. Khilaf.
      Friday at 10:26am ·
    • Rohida Taib Salam,kamek ada cadangan, macam tok jak; tunggah semua org tua kita, suruh duduk bersemuka, berterang, bertunjuk surat menyurat, anak2 semua hadir dan dengar apa semua ya, baruk kita tauk apa sebenarnya berlaku. Ada berani????
      Friday at 6:53pm ·
    • Rohida Taib InsyaAllah raya Haji tok boleh kita berkumpul, padah jak. Kita rakam kan, videokan pakei bukti dudi ari, k diat anak cucuk semua... sapa bagus sapa jaik, sapa berada dipihak yg benar...
      Friday at 6:56pm ·
    • Mohamad Ali Taib Padah jak bila. kelak kmk book tiket awal2. Sejajar dengan meranto jauh.
      Friday at 6:59pm ·
    • Rohida Taib Embak mak bee sekali, wakil anak nya dak tauk sorang
      Friday at 6:59pm ·
    • Mohamad Ali Taib Insyallah I inform Kakak Zaharah and Mak Bee
      Friday at 7:02pm ·
    • Rohida Taib
      Ummi Jelita:alang2 dah muka mek x malu ingin juak nak tauk, tanah nei tek hak kitak org, mun dah hak kitak org kenak minta bayaran dr mak lagik, (dah x da hak nak) mak ku ngan mak bee anak hanafi masih idup,waktu mayar cukai do...lok, mak aku yg mayar, tapi mek org dah madah x boh dituntut tanah nek napi ya sebab kita masing2 dah ada rumah, x kemana idup kita dgn tanah pusaka ya. Jgn kitak org susah ati x mak ku duli koh, rumah oleh tulang 4 kerat bapaku ada. bukan harta pusaka, harta tulang 4 kerat bapakkupun,dah ya setau kamek org makbapakku x pernah nyusah org, sigek gik masa wa ngabas mak hanya nya 2 jak berterang, mek org x da sia, bila dikumpul fakta lain versi cerita kluar, norman madah lain, baruk mek org tau cerita ya bebelit, jadi bagus kita bersemuka semua, baruk puas ati, sebelum kita masing2 mati. Wallahualam....
      15 hours ago ·
    • Ummi Jelita
      wassalam....tanyak juak ngan org tua kt.byk ni dah di padah nya dan bnyak ni lupak di padahnya al..maklum..dah tua,khilaf.....nah...dahterang lagik besuloh..dirik pun dah jawap......sebab ya YOUR UNCLE Ngah Manggo nak ngumpul semua adik beradik termasuk YOUR..MOM..AND YOUR COMAT!!!(mun sudi)berunding and bayar cukai Tanah sebab MY DADDY yg di hina kitak org yg alim ya,sik mampu bejalan jauh agik..........!lelah.........! tapi belom apa2 lagik kitak org molah FITNAH...macam2 dlm FB tuk...sik boh nak betapok di sebalik kata2 kitak org ya.........mun sik tauk malu tapi tauk cerita sik hal lah juak..ngebak ke cOURT........tuk dah lah sik tauk malu sik tauk cerita gik betol2 lah merik malu depan MEJISTRET.........! iboh nak SPEAKING..dgn kmek.....kmek sik belajar negeri org puteh...tapi mun laki kmek paham lah reti nya....mun dah maksiat depan mata dah jadi tanggung jwb ktk org mencegah nya....jgn suka ati tafsir ayat semata mata nak lepas tgjwb....lagik harta dunia dpt di bbbbeli
      3 hours ago ·
    • Ummi Jelita beli cash tp dosa diakhirat sanggupkah ktk org nebus ngan cash..subhanallah..cakap jgn ikut nafsu jak fitnah jadi nya..alhamdulillah mun nak ngembak mak B bekumpul lagiklah bagus...kamek 1
      3 hours ago ·
    • Ummi Jelita ‎1ooooo persen setuju...........mun dpt mbak adik beradik sidak mak tibah semua sekali berkumpul.............sik hal lah kmek org di umpama Tupai....jgn jadi musang rangkak sebab Musang Rangkak tuk ada yg berbulu ayam......depan bait..belakang nganok macam dlm FB..tuk lah mentang2 bpk kmek org miskin suka ati ktk org ngelar kmek org.......! baguslah perange ktk org........!!!!!!!!!!11
      3 hours ago ·
    • Rohida Taib
      Padu kau x pandei, Padu org pandei laki kau, x mek org tauk ,padu miskin bapak kau,baruk mek org tauk, patutlah x berangkat dr tanah pusaka. padu lelah bapakau, mak aku cacat x dpt berjln,tauk ko, tapi insyaAllah dpt mek org ngembaknya bersemuka klak, o ti kamek org x tamak, mun tamak lamak dah beragak, kau sama juak , lom tauk kau tauk semua, kau nengar belah bapak ko ajak, yalah bagus kita bersemuka, ari ria mak ku dah madah putus waris, mak ku x mauk campur apa2 lagik hal tanah ya, ambiklah kitak org, kus semangat, mak ku dah ada rumahnya pun. sik nya numpang koh eh, titik peloh bapakku.
      2 hours ago ·
    • Mohamad Ali Taib
      Asalamualaikum. Mak kmk ada madah apa yg perlu dipadah. Lepas dipadahnya lah kmk org bok tauk cerita. (Jak nya dah 4 kali kenak stroke tapi alhamdullilah lom juwak lupak). Selamak tok malas nak melalek. Tapi bila d telepon mintak bayar juwak ya lalu timbul heran. maka mak kmk masih idup. knk nya sik di agak dolok. di padah dolok. towk endak ibok2 telepon ngan kmk mintak bayar. Iboh salah hati. Insyallah sik ada kelakar nak ngekot nafsu. kmk sik pernah madah kmk alim. Wa pun sik ada kmk menghina. cuma nya sik berterus-terang. macam ney Ngah nak ngumpul adik-beradiknya mun mak kmk pun sik ditegurnya. Kakak pun sik pernah dimaaf nya. Orang tua kan perlu ngajar anak2 tapi bukan anak2 ngajar orang tua kan. Jangan salah faham dan jangan salah ayat. mun dapat baca duak puluh kali dolok. ada orang setegal tauk malu nya hijrah ke melaya. sik sanggup berdepan ngan benda2 yang dah dipolah terhadapnya. setegal sapa keluarga berpecah belah. masih juwak kmk orang hormat. biarpun tauk cerita buat2 jak sik ingat. Mak Bee dapat kmk madah tentang berterang. sidak Mak Tibah coba ktk orang madah. Takut kelak dipadah menghasut sebelum berbincang. kmk sik pernah nak menghina orang miskin. sebab ya nulong sidak nya tiap2 ari. Nasib orang jadi susah bah. ayat Quran ditafsir bukan oleh kmk. tapi sebab nya berkaitan bah. pakey kita sama2 renung2 kan. Selamat beramal. Auk dosa ditebus diakhirat. Tapi minta tolong menar2 baca dan faham satu2 ayat yang ditulis kmk tok. Jangan salah faham. Kmk hanya meletak perumpamaan yang berkaitan. Setegal berkait rapat lah ktk jadi manas nak. Kmk belum makey tanda seru. Tanda marah. atau mencampor huruf besar tanda sik suka. Sekali agik coba tanyak menar2 ngan Wa dan Ngah apa sebenarnya. Land and Survey sik akan suka2 saman. Sik ada isu nak masok jail. opss penjara... takut sik paham terpaksa tanyak laki.
      about an hour ago ·
    • Mohamad Ali Taib
      Sigek agik. Untuk Norman. Tujuan Wa nagak mak ari ya bukan nak nyatu Mak dan Ngah ok. Wa berlutut ngan mak mintak maaf. Mengakuk madah semua salah nya. (Dan kerana hormat orang Kak Ida nyuruh Comat melayan bagus2. Hidang key makan. Kmk madah selamat hari raya) Mak nang ada madah putus saudara. lukak gilak ati nya. Macam2 dijanji masa susah. Masa senang sikit alu dilupak. Sampey bergadey nya. sik pernah ktk orang tauk nak. Barangkali sesuai di padah semua. Wa molah umah baru di tanah ya ada madah ngan adik2 nya? Jangan mintak kebenaran. bukan hak adik2nya bah. Sekadar madah. Mak melarang ke sia. Ada kmk orang sik ngagak? berjarah dan dicium tangan juwak orang tua. Bapak kmk dah ninggal sik da agik key teman mak kmk bersadu. Hargai lah kedung orang tua kitak orang gik ada. Tanda2 nak mati nya dah dekat. Sakit lelah. kenak stroke. Tapi mun Allah nak nyabut sapa2 pun boleh mati bila2 masa. Bukan kerana umur tua ajak bah. Mun ada duit sikit hulur2 juwak sikit ngan mak bapak. (tok untuk Abdul Razak adik beradik; Abdul Rahim, Abdul Ghani, Siti Asmah, Abdul Hakim, Abdul Halem dan Siti Faridah - banyak bapak kitak orang berkorban wang ringgit tolonglah berik juwak ngan nya setiap bulan. Jangan sampey nya mohon bantuan kerajaan bah) Bolah molah umah ditanah ya ada madah ngan adik beradik bapaknya? Sekadar Madah ajak. Bukan mintak kebenaran. Sebab bukan hak. Kita towk sama2 manusia. Nang banyak kekurangan. Tapi janganlah sampey gelap mata. Kmk pun bukan sempurna. Ada juwak kurangnya. Boleh juwak mati bila2 masa. Tapi mun nak tauk semua bagus kita kelakar bagus manis. Supaya kita sik ada prasangka apa2. Supaya anak2 semua tauk apa perlakuan yang salah dan pakei jadi iktibar bah.
      53 minutes ago ·

Comments

Popular posts from this blog