Posts

Showing posts from January 4, 2009

9 Sebab Mengapa Melayu Tidak Boleh Jadi James Bond.

Image
Aku belum lagi sempat menonton filem 'Quantum Of Solace', tetapi menurut cerita dari rakan-rakan memang filem yang amat menarik. Aku sebenarnya dari zaman kanak-kanak lagi gemarkan filem risikan dan agen-agen rahsia (bukan merisik untuk bertunang) dan espionage, dan ya, hanya Sean Connery yang merupakan James Bond sejati pada aku (lihat gambar). Tak silap aku, filem pertama James Bond yang aku lihat di panggung wayang (dan ingat-ingat sedikit) ialah 'For Your Eyes Only' dengan lagu temanya dendangan Sheena Easton. Walaupun begitu salah satu memori terawal aku ialah menonton watak penjahat bergigi besi bernama 'Jaws' di panggung wayang, jadi mungkin aku pernah menonton samada 'Moonraker' atau 'The Spy Who Loved Me' terdahulu.

(Oh ya, lagu tema filem James Bond kegemaran aku ialah 'The Living Daylights' dendangan A-Ha. Dan mungkin juga 'A View To A Kill' dendangan Duran-Duran.)

Apa-apa pun matlamat nukilan hari ini iala…

Macam Lawa.....

Image
don't show off ur underwear ... and pls zip... Buruk tau....




Rasa Nak Muntah!

START YOUR 2009 WITH HOLIDAY!!!

Image
1st Date : 24th April 2009 - 27th April 2009 2nd Date : 22nd May 2009 - 25th May 2009 for more information kindly email to me or contact 013-243 9305 (farzly) (kindly forward to all your friends)

Bil talipon melambung!

Image
Bil telefon sebuah keluarga naik melambung.
Suami telah memanggil semua ahli keluarga untuk berbincang;

Suami : Ini dah melampau.
Gunakan telefon sesuka hati.
Ayah tak gunakan telefon rumah,
ayah gunakan telefon tempat ayah bekerja.

Isteri : Saya pun sama juga, gunakan telefon tempat saya bekerja.

Anak : Oh sori..saya gunakan SMS sahaja.
Untuk panggilan saya gunakan telefon tempat saya bekerja juga.

Maid @ Bibik : Jadi apa masalahnya?
Semua orang gunakan telefon tempat bekerja.
Sama juga dengan saya!!!….

termalas didunia...

Image
Pada masa dahulu, ada sebuah negeri dimana semua rakyatnya amatRAJINbelaka tidak ada yang malas.
Jadi pada suatu hari, rajanya membuat pengumuman hendak mencariseorang yang malas. Semasa perhimpunan itu, adalah seorang lelaki mengaku

Katanya : 'saya adalah yang paling malas'

Raja pun bertanya : 'apa tahap malas awak?'

Lalu jawab lelaki tersebut :'kalau saya hendak makan,ada orang yangmenyuapkan saya'.

Tiba-tiba datang seorang lelaki lagi : 'Saya lebih malas lagi daridia tuanku'.

Tuanku pun bertanya kepadanya : 'sampai mana pulak tahap malas awak?'

maka jawabnya : 'Kalau saya makanpun, sampai ada orang tolongkunyahkan'.

Maka raja pun terdiam.....
Tanpa disangka2 datang seorang budak lelaki datang kepadanya sambil berkata:

'saya adalah yang paling malas tuanku'.

Raja pun bertanya: 'bagaimana pula tahap kemalasan awak?'

budak itu pun menjawab : 'Nak cite pun malas'.