Posts

Showing posts from July 29, 2007

Bosan

Image
kadang2 kita rasa kita yang belom capai banyak benda dalam idup. tapi sesekali bila nuleh ke belakang banyak juak agik orang lain yang belom dapat or get apa2 dalam idup. sesekali kite mesti berasa beruntung ngan apa yang kita ada and apa yang kita dapat. bercakap janganlah sekadar ikut sesedap rasa masin n nyaman kita ajak. toleh juak orang di sekeliling kita.


saturday mornin got nuthin to do at home. then man, harry, jeffery and kertini cum over and asked me to join them to Serikin. niat di hati memang sik maok nak pegi. one thin for sure so many people that i know will be there. secondly, so many2 people will be there as wel. betul sik betul sah2 baruk nak keluar kereta dah ditegur sia sinek... rasa di kampung. hehehe. ari panas nak mampus. niat nak meli udang kering, telur penyuk, kulit kayu manis etc. rasa panas macam mok pulang at that particular moment. hehehe moment ke moment lagu jaik jac. sik ku paham kenak jac ya menang ikon malaysia. kesian nanggar miak2 kecik yang di emba…

Assalamualaikum wbt............

Barangsiapa yang membaca YASSIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut " SALAMUUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM " diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baik mu, Insyallah dengan izin yang maha esa dan maha kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.
Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM, Ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, Kurniakan aku isteri,suami,anak-anak yang soleh dan mencintai islam
3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, Kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.
4) YA-ALLAH YA-JABBAR, Makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini
5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, Jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin
6) YA-ALLAH YA-WADUUD, Kurniakan aku dan seluruh umat muhammad yang beriman kesihatan zahir batin
7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, Makbulkanlah semua hajatku, dan redhaikanlah aku.....
AMINnnnn.
Sampaikan dakwah ini kepada sahabat anda, tiada kerugian bahkan pahala yang datang. Ikhlaskanlah hatimu menyamp…

FRIENDSHIP WEEK

Image
Dear all
So Have a good day....and PLEASE READ TO THE END !



It's "world best friends week".

Selasa

Image
Pemadam! sapa2 nak join. hahaha. well dari rakyat untuk rakyat okay. apa fungsi kita harus dititik berat bila kitak orang nak join benda2 sukarela tok. walau sekecik mana sekali pun ianya tetap contribution to the society.

Ari tok court case in magistret court samarahan. waduh feel so terible bein asked so many question. altantuya case sik kedak ya. i feel like abdul razak baginda. so celeb. hehehe. normally i bring the case yet today i was one of the witness. i keep on arguing regardin the fact and so on. it feel so different you know. then this week seem so busy with so many job need to be done. cant wait to rest durin this weekend.

Alhamdilillah my class pun sik ada this weekend so relax lahh. so guys if u happen to be free as well and got nobody to ask to go out with, well im all free to be with u. last nyte one of my anak dapat balit. fuyooo feel so lega. tinggal 3 berkeliaran. hopefully by this nearest time i will have the opportunity to get all of them back. tunggu ktk orang. h…

Isnin

Image
Peon berwajah baru. komen. kacak gambar ko peon. geram ku ko dah dapat berenti merokok! aku?!!! hehehehe. nak seribu daya. sik maok seribu dalih. sabar ajak lah aku.

Last weekend nuthin bein done. wish im ok during that time. fever n flu. oh tidak. bosan nya diam d umah ajak. then sik maok makan. apa gik my gastrik pun datang laaa. aduss... malang rasa minggu tok... wat to do. as most org alim madah sakit mengurangkan or mengampunkan dosa2 kecil. alhamdulilah. aku redha. ingat nak posa sunat ari tok tek. then abg mat jol ajak minum lalu cancle posa. hehehe... food seem so mengoda. nyaman ada jak nasi lemak di makan. then minum air kopi o panas. nak polah kerja palak rasa penin2 sikit. hehehehe... so rehat jak lah. sori guys nak tdo lok... tata... esok such a big day for me. well another big day... malar jak macam2 yang berlaku. yet it colors my life....