Posts

Showing posts from July 22, 2007

Pontianak

Last year masa salihin madah sik jadi g umrah sebab kak pah sik dapat cuti i simply follow my beloved sister pun trip ke Pontianak. Frust sik jadi g oversea lah konon2. Pontianak pun kira negara luar juak wat. hehehe. Best juak trip ke sia. sik sia2 gi pontianak. makei darat murah ajak. tambang sik sampei beratus pegi balit. cuma lamak gilak dalam bas jak. kira 12 jam. apa jak beza ngan g miri makei darat nak. nak tauk apa yang best2 nya. tok ku madah. makan nyaman2. sik perasan perut sik apat nerimak makanan agik. shoping barang murah. baju main2 baju kerja. u name it u got it. i thought shoping complex nya mesti kokak kedak bandar kecik2, rupa2nya taraf klcc ko. mesti jadi wajib lepas tok tiap2 taun nak ke sia. sapa2 nak join sila lah. sik berasa berat badan nait 7 ke 8 kg. sapa2 nak g can ask me how. hotel pun affordable.

Dua serigala....

ari tok pakcik nak cerita tentang duak ekok serigala.
Alkisah...suatu malam, seorang bijak berkata pada anak2nya mengenai pertempuran yang berlangsung di dalam setiap insan manusia. dia bilang: "anak2ku, pertempuran di dalam setiap diri manusia ituadalah antara dua serigala"Yang satu: Jahat. yaitu kemarahan, sirik, iri, dengki, kesedihan, penyesalan, serakah, kesombongan, mengasihani diri sendiri, perasaan bersalah, rendah diri, kebohongan, keangkuhan, merasa benar sendiri, nafsu, ego. yang satunya lagi: BAIK. yaitu: kebahagiaan, kedamaian, cinta, harapan, keteduhan, perikemanusiaan, kebaikan, empati, sedekah, kejujuran, tekad kesabaran,dan kepercayaan.seorang anak berpikir sejenak, kemudian bertanya pada ayahnya."serigala mana yang menang?"sang bijak dengan tenang menjawab:"YANG KAU BERI MAKAN..!"

Dalam news... hehehehe

Image
Parents urged to play active roles
By Hazel SujathaKUCHING: Parents have a huge responsibility of caring for their children and helping them in their quest for knowledge.Member of the State Legislative Assembly, Sharifah Hasidah Sayeed Aman Ghazali said that timely reminders were necessary as most parents were busy earning a living, and often took their families for granted.She was officiating at the closing ceremony of the 'Seminar Pemantapan Keluarga' held at the State Library here yesterday.Sharifah stressed on the importance of parents playing their roles effectively in training their children and spending quality time with them. She added that a lack of attention could result in social problems among their children such as theft, bully, gangsterism, rape and even murder.Sharifah also hoped the participants of the seminar would apply the things they learnt in their daily lives.She later presented certificates of attendance to the participants of the seminar.Deputy director …

Kepak

Image
after two days of crazy time. ari tok i got fever. kepada pembaca harry potter - last book. dah di baca kah. zul mesti udah maca. bukan ape nyer...nak madah ajak ..dun tel mi d ending ..sbb kmk xbc lagik ni...kalo bole bg je kmk pinjam bukuk org...wakakakaka boleh nak zul...

tok ada gik kei amalan kita semua... selamat beramal kay...

Barangsiapa yang membaca YASSIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah tersebut " SALAMUUN QAULAN MIN RABBIN RAHIM " diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baik mu, Insyallah dengan izin yang maha esa dan maha kuasa, semua hajatmu akan dikabulkan.
Jika boleh niatkan sebegini:
1) YA-ALLAH YA-RAHIM, Ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku
2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, Kurniakan aku isteri,suami,anak-anak yang soleh dan mencintai islam
3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, Kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.
4) YA-ALLAH YA-JABBAR, Makbulkan hajat penghantar maklumat yang aku dapat ini
5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, Jauhkan aku dari sifat kh…

selasa yang selesa

fu yooo. lega. done my talk. dont 4get tomorrow will be in da paper. hehehe. glamer murahan. cinta dalam keluarga. i dint know that i can talk about that fluently. what make me happy was when the audience like it and happy with my points. mission accomplished.

yesterday my datuk KSU cummin 4 a metin. thanks a lot 4 the extra budget. 4 those who keep on tryin to c my suffer time. keep on cing. ill defenetly keep on workin hard...

Funny, tapi jangan kmk gik kenak gam kelak...

Kisah Samy Vellu... Dalam sidang parlimen yg lepas DatukSeri S. Samy Vellu yg juga PresidenMIC telah berjaya menyelesaikankemelut isu AP antara bekas PM Tun Dr.Mahathir dengan Menteri MITI DatukSeri Rafidah Aziz. Idea beliau sangatbernas dengan memasukkan faktapersaudaraan dan persefahaman. Berikutadalah kenyataan beliau yang telahdiringkaskan."Tuan yg Dipertua, Selaku menterikabinet, ali Barisan Nasyenel danPresiden YemAiSi... saya teylahberbincangkan wissyu AP ini dalammesyuarat YemAiSi yang lipas dingansepanjang lebarnya. Akhirnya YemAiSi dengan sebulat-bulatnya suara tilah mencadangkan kepada Yangama beromat Pedana mentri supayye wisyu winidisilisaikan dingan simangat pesefamandan persodaran yang kekal antara Rafidah sama TuMahadey. Ini idea tilahpun lama diterima pakey wolehsuummmmmmmmmma ali-ali YemAiSi termasoali kuluarga saya sindirri. Makadingan ini YemAiSi dengan amat palingbangganya kasi wumumkan yang kami dariYemAisi mencadangkan supaya dengantanpa silu-segannya Menter…

Bok Balit

After a very long time not goin out with Rolam at last keluar juak. well so many new thin about him that i dint know. dah tukar kereta baru, pindah umah baru. wow. so many thin im out dated already. next week will be such a busy week. got 2 in one meetin. got 285000.00 to do some menantanence. got talk on cinta. got program to set up. gosh. i wish i can be split into several. take care. adios.